Write For Us

سخنرانی شهید آوینی سمینار بررسی سینمای پس از انقلاب 1370

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
1,179 نمایش
Published
"سمينار بررسي سينماي پس از انقلاب" عنوان برنامه اي بود كه از سوي «دانشكده سينما و تئاتر» در اسفند ماه سال 1370 برگزار شد و در آن صاحبنظران سينماي ايران به بررسي روند 14 ساله سينماي پس از انقلاب پرداختند.سخنران سومين روز اين همايش "سيد مرتضي آويني" بود كه سخنانش به جنجالي ترين بخش اين سمينار تبديل شد.به شهادت حضار اين جلسه ، فضاي حاكم بر مدعوين پس از پايان سخنان شهيد آويني به سطحي از تشويش رسيد كه بيم آن مي رفت جمعي از حضار راسا براي ضرب و شتم آويني وارد عمل شوند و حتي يكي از هنرمندان حاضر در جلسه(مرحوم "احمد هاشمي") براي شرمنده كردن افراد خشمگيني كه رسما به سخنران اهانت مي كردند برخاست و خطاب به آنان گفت:"اصلا بيايد بريزيم يه فصل آقاي آويني را بزنيم". علي اي حال شهيد آويني با آرامش ويژه خود در جايگاه باقي ماند و به پرسش هاي كتبي حاضرين كه گاه گداري دوباره به اهانت هاي شفاهي نيز مزين مي شد با حوصله و تفصيل پاسخ داد.

مجری این برنامه خانم"سهیلا نجم" می باشد.

قسمتی از متن:
بنده بفكر كردم با توجه به فرصت بسيار كوتاهي كه در اختيار ما قرار داده اند بهترين كار اين است كه من به طرح مجموعه اي از سؤالات كه در طولمدت فعاليت سينمايي و مطبوعاتي مرا به تفكر و تأمل وا داشته اند اكتفا كنم . مشهور آن است كه مي گويند علم هر كس به اندازه سؤالات اوست . من سعي مي كنم كه شما را با اين سؤالاتبه نتيجه اي برسانم كه خودم به آن اعتقاد دارم . بنابراين ، اين شيوه ممكن است به شيوه اي كه سقراط در محاجه و مباحثه با مخالفان خود اين داشت شبيه باشد -- كه البته اين شباهتكاملا تصادفي است ! مخاطبه و مناظره بين من و شما نيز ناقص است ، يعني شما ناچار هستيد كه فقط بنشينيد و حرف هاي مرا گوش كنيد بنابراين ، بنده تلاش خواهم كرد كه تا آنجا كه ممكن است سؤالات احتمالي را نيز در برابر خود مطرح كنم تا حتي المقدور اين نقص را جبران كنم :

1. سينما چيست ؟ آيا سينما هنري است محض كه هدف آن بيان هنرمند از خويشتن است ؟ هنري مثلا همچون نقاشي ؟

2. اگر يك نقاش مدرن كه بياني آبستره و يا سور رئال دارد آثارش را در خيابان ري ، انقلاب و يا حتي ميدان ولي عصر به نمايش بگذارد ، چه اتفاقي خواهد افتاد ؟ ومردم درباره آثار او چه خواهند گفت ؟

3. آيا جز هنرمندان و روشنفكراني كه با هنر آشنايي دارند كسي از تابلو هاي او چيزي خواهد فهميد ؟

4. آيا نبايد گفت كه نقاشي مدرن مخاطب خاص دارد و احتمالا به همين علت است كه رفته رفته محل نمايش عمومي ، از معبر عموم مردم به گالري ها و موزه ها انتقال يافته است ؟

5 . آيا نبايد گفت كه مخاطب نقاشي مدرن بايد برايدرك فرهنگ نقاشي مدرن تربيت شده باشد ؟

6. آيا اين سخن درباره سينما نيز صادق است ؟

7. اگر چنين است و سينما نيز بايد مخاطب خاص و تربيت شده داشته باشد ، چرا سينماها را در همهجا ساخته اند ، از خيابان شوش و سر پل جواديه و خيابان مولوي و لاله زار گرفته تا خيابان ولي عصر؟

8 اگر اين كار به اشتباه صورت گرفته ، آيا اين اشتباه فقط در ايران انجام شدهاست ؟
دسته بندی
اندیشه و حکمت
وارد شوید یا ثبت نام کنید تا دیدگاه ارسال کنید.
اولین نفری باشید که دیدگاه ارائه می کند