Write For Us

مناظره بیژن عبدالکریمی و حاتم قادری | درگذشت رئیسی و دوقطبی در جامعه ایران

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
35 نمایش
Published
سانحه هلیکوپتر رئیس جمهور و دوقطبی ملی. حاتم قادری: وقتی میلیون‌ها ایرانی می‌بینند که منافعشان توسط حکومت پایمال می‌شود، طبیعی‌ است که درباره حادثه اخیر ناراحتی نداشته باشند. نمی‌توان انتظار داشت که بین سرکوبگر و سرکوب‌شده صحبتی شکل بگیرد. وقتی تمام واقعیت‌ها نشان می‌دهد که این گفتمان حکومت با شکست روبرو شده است، چه انتظاری از روشنفکران دارید؟

بیژن عبدالکریمی:
روشنفکری ما در مواجهه با مسائل سیاسی تا سطح نق‌ونق روزمره تقلیل پیدا کرده است. بخشی از مشکلات از سوی حاکمیت است، اما بخش مهمی از انسداد فعلی به دلیل وضعیت روشنفکران ماست که از روی کینه، به دنبال تقویت غرور ملی نیستند. به‌طور مثال در رابطه با شاهکاری که گفتمان انقلاب در حمله به اسرائیل خلق کرد، هیچ حرفی نزدند.

00:00 روشنفکران و دوقطبی ملی
21:20 عبدالکریمی. رابطه امر ملی و سبک زندگی
38:33 قادری. نظام ولایت ناقض امر ملی است؟
49:07 عبدالکریمی. فهم روشنفکران از سنت درست است؟!
01:03:29 قادری. پرسش از حاکمان دستور دین نیست؟!
01:14:33 عبدالکریمی. فهم گفتمان انقلاب از امر ملی
01:51:16 قادری. گفتمان انقلاب در حاکمیت مسلط است؟!

حمایت ارزی از آزاد (patreon):
https://www.patreon.com/azad579

حمایت ریالی از آزاد (امکان حمایت ماهانه یا یکباره):
https://hamibash.com/azad

فیلم کامل این گفتگو در سایت آزاد:
https://azad.im/ls?c=jdOkjO

حاتم قادری، پژوهشگر و استاد علوم سیاسی اهل ایران است. او عضو بازنشسته هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و مدرسان مؤسسه رخداد تازه بوده و به دلیل آثارش در زمینه اندیشه سیاسی شناخته می‌شود. آثار وی، به عنوان منابع شناخته شده در رشته اندیشه سیاسی و تاریخ اندیشه به زبان فارسی، به شمار می‌رود.
قادری در تهران در سال ۱۳۳۵ به دنیا آمد و تحصیلات خود را در رشته علوم سیاسی در دانشگاه ملی ایران شروع کرد. او دوره کارشناسی ارشد و دکتری خود را نیز در دانشگاه تربیت مدرس به اتمام رساند. او از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۸ عضو هیئت علمی گروه اندیشه سیاسی دانشگاه تربیت مدرس بوده است.
هرچند قادری به صورت مستقیم وارد فعالیت‌های سیاسی نشده، اما به عنوان یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی شناخته می‌شود. نقدهای قادری به سیاست‌های جمهوری اسلامی، به ویژه در واکنش به خیزش ۱۴۰۱ ایران، مورد توجه قرار گرفت. این نقدها با واکنش‌های مختلف از سوی رسانه‌ها و حامیان حکومت همراه بود.
تاکنون، قادری ۱۹ کتاب و ۴۷ مقاله در زمینه‌های علوم سیاسی و اندیشه سیاسی در اسلام و ایران به زبان فارسی منتشر کرده است و به عنوان یکی از افراد اثرگذار بر ادبیات علوم سیاسی در ایران به شمار می‌رود.

بیژن عبدالکریمی، فیلسوف ایرانی و دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، در سال ۱۳۴۲ به دنیا آمد. او دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را به ترتیب در سال‌های ۱۳۶۷ و ۱۳۷۳ از دانشگاه تهران به پایان رساند و در سال ۱۳۸۰ مدرک دکتری فلسفه را از دانشگاه مسلمان علیگر هندوستان دریافت کرد.
در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۴۰۰، بیژن عبدالکریمی حکم اخراج از دانشگاه را به دلیل "دفاع از نظام سلطنتی پهلوی" دریافت کرد. در این حکم، دلیل اخراج او به عنوان "فاقد صلاحیت جهت عضویت در هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی" ذکر شده است. پس از انتشار این خبر، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد، در نامه‌ای خواستار بررسی مجدد پروندهٔ عبدالکریمی شد و حکم اخراج او فعلاً تعلیق شد.


#رئیسی #حاتم_قادری #بیژن‌_عبدالکریمی #شهادت_رئیسی #رئیس_جمهور #ریاست_جمهوری #ابراهیم_رئیسی #ریاست_جمهور #سانحه_رییس_جمهور #سانحه_بالگرد #شهادت_رییسی #آیت_الله_رییسی #شهید_رییسی #ایران_تسلیت #بالگرد_رییس_جمهور #بالگرد_رئیسی #بالگرد_رییسی #بالگرد #هلیکوپتر #رییسی #جامعه_شناسی #ریاست_جمهوری #ریاست_جمهور #سانحه_رئیس_جمهور #آیت_الله_رئیسی #شهید_رئیسی #رئیس_جمهور #رییسی #رییس_جمهور #جامعه_شناسی #قادری #عبدالکریمی #زن_زندگی_آزادی #مهسا_امینی #جمهوری_اسلامی #سیاست #دموکراسی #رفراندوم #انقلاب #براندازی #اصلاحات #حکومت_دینی #ایران #شریعتی #طالقانی #بازرگان #خامنه_ای #خمینی #شاه #اعتراض #روحانیت #نیکا_شاکرمی #حکومت_اسلامی #جنبش_مهسا #آبان_۹۸ #۸۸ #دی_۹۶ #دیکتاتوری #اصلاح #انقلاب #debate
دسته بندی
اندیشه و حکمت
برچسب
سیاست, انقلاب, سپاه پاسداران
وارد شوید یا ثبت نام کنید تا دیدگاه ارسال کنید.
اولین نفری باشید که دیدگاه ارائه می کند