Write For Us

کتاب باز - فصل اول با امیرحسین صدیق- سید مهدی شجاعی

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
56 نمایش
Published
سید مهدی شجاعی در سال ۱۹۶۰ میلادی در تهران به دنیا می آید و هفده سال بعد با دیپلم ریاضی وارد دانشکده هنرهای دراماتیک می شود، برای ادامه تحصیل در رشته تئاتر. او در بدو ورود به دانشکده، گرایش کارگردانی تئاتر را بر می گزیند و حدود سه سال نیز با همین گرایش پیش می رود و عموم واحدهای کارگردانی را پشت سر می گذارد. در این زمان که به سن بیست سالگی رسیده است، از میان مسیرهای مختلف پیش رو، نویسندگی را به عنوان عشق و حرفه و زندگی بر می گزیند و تصمیم می گیرد که همه فعالیتهایش را با این انتخاب همسو گرداند.
تغییر رشته از کارگردانی به نمایشنامه نویسی و ادبیات دراماتیک و اعلام انصراف از ادامه تحصیل در رشته علوم سیاسی علیرغم گذراندن عموم واحدهای مهم و اساسی، تمرکز بیشتر در داستان نویسی و حضور قلمی در مطبوعات و ….. همگی اقداماتی هستند که بر سرعت او در این مسیر می افزایند.
اصلی ترین دغدغه ی سید مهدی شجاعی، طی سه دهه گذشته و نیز محور اصلی تمام فعالیت های اجرایی او طی این سالها، هنر و ادبیات متعهد، اعتلای فرهنگ و هنر دینی و تقویت و سامان بخشی هنرمندان این عرصه است.
این حرکت با صفحه فرهنگی روزنامه جمهوری اسلامی و مجله صحیفه آغاز می شود و مجله صحیفه از همان ابتدا پناه و پایگاه هنرمندان انقلاب در رشته های مختلف تلقی می گردد.
حضور او در اولین تشکل هنرمندان پس از انقلاب در قالب حوزه اندیشه و هنر اسلامی که بعداً به نام حوزه هنری شناخته می شود حاکی از همان دغدغه همیشگی و بنیادین اوست.
او معاونت هنری حوزه هنری را بر اساس همین دغدغه ها می پذیرد و بخشی از اهداف و آمال خود را در زمان تصدی مدیریت انتشارات برگ محقق می سازد.
در این دوره او با برادر و یاوری همدل و همراه پیوند می خورد و این پیوند منشاء ظهور برکات عدیده ای در عرصه فرهنگ و هنر دینی می شود.
این یاور و برادر همدل، شهید سید مرتضی آوینی است که همزمان مسئولیت سردبیری مجله سوره را به عهده می گیرد و به این ترتیب شکوفاترین دوران فعالیت حوزه هنری -در عرصه کتاب و مطبوعات- رقم می خورد.
در این سالها انتشارات برگ موفق به انتشار صدها عنوان کتاب در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری می شود که در میان آنها اولین آثار بسیاری از نویسندگان و هنرمندان متعهد کشورمان به چشم می خورد.
در این سالها مسئولیت سردبیری مجله رشد جوان نیز به عهده ی اوست که در آن زمان، پر تیراژترین مجله برای نسل جوان محسوب می شود. در همین سالها طرح تشکیل مجمع هنرمندان مسلمان در ذهن او شکل می گیرد و نخبگان این عرصه را برای تشکیل هسته اولیه مجمع دعوت می کند.
این مجمع که شهید آوینی نیز یکی از ارکان مؤسس آن است به تدریج توسعه و گسترش می یابد و نقش مؤثری در رشد و تصحیح حرکت های فرهنگی ایفا می کند.
شجاعی در سال ۱۳۷۴ مجله فرهنگی و هنری نیستان را بنیان می گذارد و خبرگان و صاحب نظران این عرصه را به همکاری فرا می خواند و با حضور و مساعدت هنرمندان متعهد و اندیشمند، الگوی یک مجله سالم و مستقل فرهنگی را ارائه می کند. در همین ایام، انجمن قلم شکل می گیرد و دبیرخانه ی آن فعالیتش را در دفتر نیستان آغاز می‌کند.
و پس از آن به تأسیس انتشارات نیستان مبادرت می ورزد تا بلکه در بستر نشر به برخی از اهداف و برنامه‌های خود دست پیدا کند. انتشارات کتاب نیستان در سال های ۱۳۷۷ تا ۱۳۹۳ بیش از ۱۶۰۰ عنوان کتاب منتشر کرده است که بیش از ۵۰ جایزه داخلی و خارجی را به خود اختصاص داده اند.
او همزمان با عضویت موظف در هیأت مدیره کانون پرورش، مدتی مسئولیت معاونت تولید و معاونت بین الملل را بر عهده می گیرد و در کنار آن به اغلب نهادهای فرهنگی و هنری کشور مشاوره می دهد

.برای همراه بودن با ما کانال یوتیوب کتاب باز را سابسکرایب کنید????
.همچنین برای به اشتراک گذاشتن کانال کتاب باز میتوانید از لینک زیر استفاده کنید
https://www.youtube.com/channel/UC5HP2dpYw4Lbaxpc6bJ1jMQ

برای دسترسی به دیگر قسمت های این سری از برنامه های کتاب باز روی لینک زیر کلیک کنید????
https://youtube.com/playlist?list=PLTLtkSp1HANtnfKZ3DZUmodQ7nxWXf8xb

#سروش_صحت
#کتاب_باز
#برنامه_کتاب_باز
#فصل_جدید_کتاب_باز
#Ketab_Baz
#گلچین_کتاب_باز
دسته بندی
اندیشه و حکمت
برچسب
کتاب باز برنامه, ketab baz, برنامه تلویزیونی کتاب باز
وارد شوید یا ثبت نام کنید تا دیدگاه ارسال کنید.
اولین نفری باشید که دیدگاه ارائه می کند