Write For Us

جلسه «دوم» گفتگوی مسعود نیلی و محمد مالجو | فقر و نابرابری در ایران

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
36 نمایش
Published
حمایت ارزی از آزاد (patreon):
https://www.patreon.com/azad579

حمایت ریالی از آزاد (امکان حمایت ماهانه یا یکباره):
https://hamibash.com/azad

فیلم کامل این گفتگو در سایت آزاد (با امکان گفتگو با مهمانان و مخاطبان):
https://azad.im/ls?c=eMj3RD

جلسه اول گفتگو در مورد علل عدم رشد اقتصادی ایران:
https://youtu.be/O6p9o7mScFE

مسعود نیلی: یک‌سوم ایرانیان زیر خط فقرند. در چنین شرایطی هیچ آدم عاقلی نمی‌گوید یک‌شبه قیمت‌ها را چند برابر کنیم. ابتدا باید مناسبات [بین‌المللی] را درست کنیم، سپس به اصلاحات اقتصادی بپردازیم. اگر بدون اصلاح روابط خارجی، اصلاحات اقتصادی انجام دهیم، بحران‌های اجتماعی ایجاد می‌شود.

محمد مالجو: مسبب اصلی تخریب شرایط اقتصاد کلان ما، اسلام سیاسی است. چون اکثریت جامعه با این شرایط همسویی ندارند، این تحمیل از چند مجرا بر شرایط اقتصاد کلان تاثیر منفی می‌گذارد. یکی از مجراهایی که در دهه ۹۰ باز شد تحریم‌ها بود. حکومت در این شرایط برای کنترل فشارهای اجتماعی به قیمت‌گذاری روی می‌آورد.

مسعود نیلی، اقتصاددان و استاد دانشگاه ایرانی، در سال ۱۳۳۴ متولد شد. او سابقه‌ی دبیری در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت دوازدهم را دارد و به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه صنعتی شریف فعالیت می‌کرد. مسعود نیلی دارای مدرک دکتری اقتصاد از دانشگاه منچستر است و در دوره‌های مختلف به عنوان معاون امور اقتصادی در سازمان برنامه و بودجه کشور خدمت کرده است، از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۰ و نیز در بازه زمانی بین سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹. وی پیش‌تر به عنوان رئیس دپارتمان اقتصاد در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف خدمت کرده و در دو دوره مختلف نیز به عنوان رئیس این دانشکده فعالیت داشته است.

محمد مالجو، متولد سال ۱۳۵۱ در تهران، یک اقتصاددان، پژوهشگر حوزهٔ اقتصاد سیاسی و مترجم است. وی به دلیل پژوهش‌های انتقادی خود در زمینهٔ تاریخ اقتصادی ایران، به ویژه در دورهٔ پس از انقلاب، شناخته شده‌است.
مالجو در دانشگاه تهران تحصیلات خود را در رشتهٔ اقتصاد ادامه داد و دارای مدرک دکترا از این دانشگاه است. پس از اتمام تحصیلات در ایران، به کشور هلند رفت و به عنوان پژوهشگر مهمان در پژوهشکده بین‌المللی تاریخ اجتماعی در آمستردام فعالیت پژوهشی خود را آغاز کرد. سپس به ایران بازگشت و در دانشگاه‌ها و مؤسسات آزاد تدریس نمود. وی همچنین در مؤسساتی چون مؤسسهٔ پرسش فعالیت کرد و تحقیقات خود را در زمینهٔ تاریخ اندیشه‌های اقتصادی، اقتصاد سیاسی، و تاریخ اقتصادی ایران در دوره‌ی پس از انقلاب ۵۷ ادامه داد.

#مسعود_نیلی #محمد_مالجو #ایران #جمهوری_اسلامی #اقتصاد #اقتصاد_ایران #رشد_اقتصادی #نابرابری #عدالت #عدالت_اجتماعی #ضریب_جینی #فقر #خط_فقر#بازار_آزاد #اقتصاد_دستوری #اقتصاد #لیبرالیسم #حکمرانی #چپ #راست #اقتصاد_چپ #لیبرالیسم #کاپیتالیسم #نئولیبرالیسم #جمهوری_اسلامی #سرمایه_داری #نیلی #مالجو #سرمایه_داری #بازار_آزاد #رشد_منفی #تورم #رانت #توسعه #سوسیالیسم #واردات #صادرات #نفت #اسکاندیناوی #فقر_ایرانیان #debate
دسته بندی
اندیشه و حکمت
برچسب
سیاست, انقلاب, سپاه پاسداران
وارد شوید یا ثبت نام کنید تا دیدگاه ارسال کنید.
اولین نفری باشید که دیدگاه ارائه می کند