Write For Us

فیلم صحنه دار اسرار گنج دره جنی - اولین فیلم توقیفی دوران قبل انقلاب

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
3 نمایش
Published
#Shouka_Film
#شوکا_فیلم
#فیلم _جدید
اسرار گنج دره جنی فیلمی ایرانی ساخته ابراهیم گلستان است. وی در سال ۱۳۵۳ کتابی نیز به همین نام بر اساس آن فیلم نوشته‌است.[۲] فیلم کنایات مکرری به روحیه مدرنیزاسیون آمرانه شاه و روند نوسازی سطحی او دارد. کارگردان که از مشکل‌دار بودن موضوع آگاه بود و امکان توقیف فیلم را می‌داد، از مجموعه بازیگران فیلمهای صمدآقا استفاده کرد و با دادن ظاهری کمیک آن را به اکران رسانید. ابراهیم گلستان ایده تهیه فیلم را پس از پیشنهاد همکاری از طرف پرویز صیاد با او مطرح می‌کند که صیاد «آناً» منظور او را متوجه می‌شود. افزون بر آن فرخ غفاری نیز پیش از ساخت فیلم از جنبه انتقادی این فیلم مطلع می‌شود و قول سکوت می‌دهد. گلستان مانع از نمایش این فیلم در دربار پیش از اکران عمومی آن می‌شود. تا این که سرانجام پس از دو هفته به دنبال اکران در دربار از پرده پایین آمد[۳] و سپس ۴ سال بعد، سال ۵۷ در ماه‌های منتهی به انقلاب دوباره به نمایش عمومی درآمد (طبق مصاحبه صیاد با شبکه منوتو در مستند ستاره سینما). جشن‌های دوهزار و پانصد ساله و قراردادهای خارجی ایران در زمان سلطنت محمدرضا شاه به‌طور نمادین در این فیلم به نمایش آمده و زیر تیغ نقد گلستان قرار گرفته‌است.[۴]

خلاصه داستان
علی (پرویز صیاد) کشاورزی است که به هنگام شخم زمین‌اش به گنجی بزرگ دست می‌یابد. او پنهانی و به تکرار مقداری از اشیاء گنج را برای فروش به شهر می‌برد، و به زودی زندگی مجللی برای خود فراهم می‌کند. خریداران عتیقه (صادق بهرامی، جهانگیر فروهر و لرتا) در شهر علی را تشویق می‌کنند که از همسر روستایی‌اش معصومه (مری آپیک) جدا شود و با زنی شهری (شهناز تهرانی) ازدواج کند. عده ای از اهالی روستا و خریداران عتیقه درصددند تا به محل گنج دست پیدا کنند. در لحظه‌ای که مراسم عروسی باشکوه علی برپا است انفجار دینامیت کارگران جاده‌سازی خانهٔ پوشالی علی را ویران می‌کند، و همه، حتی همسر سابق و فعلی‌اش، علی را تنها می‌گذارند.

دیگر عوامل
مدیر فیلم‌برداری: ابراهیم گلستان
صدا: محمود هنگوال
تدوین: ابراهیم گلستان
موسیقی فیلم: فرهاد مشکات
ساخت مجسمه‌ها: کاوه گلستان
نقاشی: بهمن دادخواه
محصول: کارگاه فیلم گلستان
سال ساخت: ۱۳۵۳
تاریخ اکران: ۱۳۵۳
نمایش و توقیف فیلم
ابراهیم گلستان در مصاحبه با رادیو فردا که اردیبهشت ۱۳۹۷ منتشر شده‌است،[۵] به داستان توقیف این فیلم اشاره می‌کند. او می‌گوید پیش از تولید این فیلم امکان کار کردن از او سلب شده بود و پس از توقیف فیلم از ایران مهاجرت می‌کند مهاجرتی که با کشته شدن هویدا همیشگی می‌شود. گلستان به بهانه تک‌نسخه بودن فیلم از نمایش آن در دربار جلوگیری می‌کند تا این که دربار هنگام زیرنویس شدن فرانسه فیلم از وجود سایر نسخه‌ها مطلع می‌شود. او می‌گوید پسر خانم ابتهاج (علیرضا عروضی) که در اکران فیلم در دربار حضور داشت، نقل می‌کند امیر عباس هویدا در غیاب شاه و حضور شهبانو تنها کسی بود که مقصود اصلی آن را درک کرد و همین فرد هم مسبب پایین کشیدن آن از نمایش عمومی فیلم می‌شود.

نقدها و نظرها دربارهٔ فیلم
دسته بندی
فیلم سلامت و تندرستی
برچسب
shokoufa, film kamel irani, shokoufa Film
وارد شوید یا ثبت نام کنید تا دیدگاه ارسال کنید.
اولین نفری باشید که دیدگاه ارائه می کند