Write For Us

مقاومت یا تروریسم؟ | گفتگوی سعید محمودی و عمادالدین باقی

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
0 نمایش
Published
سعید محمودی: اقدام حماس در هفت اکتبر قطعا یک اقدام تروریستی بوده است، زیرا هیچ تفکیکی بین نیروهای پایگاه‌های نظامی اسرائیل و مردم عادی آن قائل نشدند و حتی بخشی از گروگان‌ها از غیرنظامیان بوده‌اند. با این‌ حال،‌ از آنجا که در همه اسناد سازمان ملل، اسرائیل به‌عنوان یک کشور اشغال‌گر ذکر شده است، به گروه‌های مردمی این حق داده می‌شود برای دفاع از خود، اقدام به مقاومت نظامی کنند. با توجه به این، همچنان گروه حماس به‌عنوان یک گروه مقاومت به‌رسمیت شناخته می‌شود.

عمادالدین باقی: «مبارزه با تروریسم» خود به عامل قتل و جنایت بیشتر تبدیل شده است! نمی‌توان تروریستی بودن جنایات اسرائیل را به هیچ نحوی توجیه کرد. اصل «احتیاط» در اسناد حقوق بشردوستانه این است که اگر گروهی احتمال دهد که هدفش غیرنظامی است، باید از حمله به آن اجتناب کند. در حالی‌که دیدیم اسرائیل بیمارستان و مدرسه را مورد هدف قرار می‌داد با این توجیه که زیر آن تونل‌های زیرزمینی نظامیان است.

00:00 مقاومت یا تروریسم؟
26:30 باقی. استفاده ابزاری از حقوق بشر
42:43 محمودی. ترور توسط فرد مطرح است یا دولت؟
54:30 باقی. دولت‌ها و تروریسم سازمان‌یافته
01:01:36 محمودی. مسئله سیاسی بودن تروریسم دولتی

حمایت ارزی از آزاد (patreon):
https://www.patreon.com/azad579

حمایت ریالی از آزاد (امکان حمایت ماهانه یا یکباره):
https://hamibash.com/azad

در صورت نیاز، از آدرس‌های زیر هم می‌توانید جهت حمایت از ما استفاده کنید. حتما بعد از هر نقل و انتقال از طرق ایمیل «آزاد» با ما در ارتباط باشید.

USDT (trc20):
TMJ4T1LPBQY6vF8uAXVifm5tRpJbqk7TQc

USDT (erc20):
0xc1DB525EAd3D8A00b1693AEcc7D7d59243376d0c

BTC:
bc1qngd0qxzxjnzfh5n5eav66rds5557z0wgl4g4qa

ETH (erc20):
0xc1DB525EAd3D8A00b1693AEcc7D7d59243376d0c

پروفسور سعید محمودی، متولد ۱۳۲۶ در تهران، یکی از برجسته‌ترین اساتید حقوق بین‌الملل است. او از سال ۲۰۰۹ به ریاست دانشکده حقوق دانشگاه استکهلم، یکی از معتبرترین مراکز علمی اروپا، منصوب شده است.
محمودی پس از فارغ‌التحصیلی در رشته علوم سیاسی از دانشگاه تهران (۱۳۵۰)، تحصیلات عالی خود را در روابط بین‌الملل ادامه داد و در سال ۱۳۶۶ موفق به اخذ دکترای حقوق بین‌الملل از دانشگاه استکهلم شد. وی در طول دوران حرفه‌ای خود به عنوان کاردار سفارت ایران در سوئد (۱۳۵۸) و رئیس دپارتمان حقوق بین‌الملل دانشگاه استکهلم (۱۳۸۴) فعالیت داشته است.
مهم‌ترین افتخارات:
دانشیار و سپس استاد دانشگاه استکهلم از سال ۱۳۶۶ تاکنون.
عضویت در کمیته‌های مشورتی بین‌المللی از جمله مؤسسه حقوق دریاها و شورای اروپایی حقوق محیط زیست.
عضویت در انجمن آمریکایی و سازمان بین‌المللی حقوق بین‌الملل.
تألیف بیش از ۸۰ مقاله علمی به زبان‌های انگلیسی و سوئدی در موضوعاتی چون محیط زیست، حقوق دریاها، و جنگ.
پروفسور محمودی با سوابق علمی و اجرایی برجسته خود، نقشی محوری در گسترش و توسعه دانش حقوق بین‌الملل ایفا کرده است.

عمادالدین باقی، متولد ۵ اردیبهشت ۱۳۴۱، فعال حقوق بشر، نویسنده، تاریخ‌نگار، و زندانی سیاسی پیشین جمهوری اسلامی ایران است. او بنیان‌گذار "انجمن دفاع از حقوق زندانیان" و نویسنده آثار مهمی در زمینه حقوق بشر و دین است. برخی از کتاب‌های او مانند "تراژدی دمکراسی در ایران" توقیف شده‌اند.
باقی در یک خانواده اصفهانی متولد شد، دارای مدرک فوق‌لیسانس جامعه‌شناسی از دانشگاه علامه طباطبایی است و تحصیلات حوزوی نیز داشته است. او به مدت ۸ سال در دانشگاه‌های تهران تدریس کرد اما به‌دلیل دیدگاه‌هایش از تدریس محروم شد. در زمان اصلاحات، با روزنامه‌هایی چون توس، جامعه، فتح، و شرق همکاری داشت و با مقالاتش درباره قتل‌های زنجیره‌ای و اعدام‌ها شناخته شد. این فعالیت‌ها موجب شد او به ۷ سال زندان محکوم شود که از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۱ و در دوره‌های دیگر مجموعاً ۵ سال را در حبس گذراند.
پس از آزادی، انجمن دفاع از حقوق زندانیان را تأسیس کرد که بعدها پلمپ شد. برخی از مهم‌ترین آثار باقی شامل "حق حیات"، "اعدام و قصاص"، "سکولاریسم و دین"، و "حقوق مخالفان" است. تعدادی از کتاب‌های او در دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد از انتشار مجدد منع شدند. او در مجموع به ۱۸ سال زندان محکوم شد اما با تبرئه در برخی پرونده‌ها در سال ۱۳۹۰ آزاد شد.

#ایران #اسرائیل #سعیدمحمودی #عمادالدین_باقی #ژئوپلیتیک #جمهوری_اسلامی #سیاست #غزه #کرانه_باختری #آمریکا #حکومت_دینی #لبنان #جنگ #جنگ_غزه #الجولانی #محمدالجولانی #سیاست_خارجی #روابط_بین_الملل #نتانیاهو #حماس #بشاراسد #تحریرالشام #داعش #سوریه #حزب_الله #جولانی #روسیه #سپاه #هسته_ای #ترامپ #اردوغان #فلسطین #جنگ #ترکیه #اشغالگر #اشغالگری #صهیونیسم #صهیونیست #حزب_الله #نصرالله #یمن #وعده_صادق #debate
دسته بندی
اندیشه و حکمت
برچسب
آزاد, حماس, سنوار هنیه
وارد شوید یا ثبت نام کنید تا دیدگاه ارسال کنید.
اولین نفری باشید که دیدگاه ارائه می کند