Write For Us

طرح حذف یارانه بنزین (انرژی) زیر تیغ نقد | بخش اول گفتگوی محمد فاضلی و علی مروی

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
9 نمایش
Published
علی مروی: با این وضعیت انرژی، اقتصاد ایران در چند سال آینده دچار فروپاشی خواهد شد. اصلاح «تدریجی» قیمت‌ها بالغ بر ۲۰ سال زمان می‌خواهد و مشکلات حاد و فوری ما را حل نمی‌کند. باید سهمیه انرژی بین خانوارها توزیع شود و برای همیشه کشف قیمت بنزین و انرژی را از اختیار دولت خارج کنیم و به مردم بسپاریم. با این طرح، نظام چند نرخی و رانت انرژی حذف خواهد شد.
محمد فاضلی:‌ سیاست‌های حکومت باعث صنعت‌زدایی و بیکاری گسترده شده است و حکومت هم برای جبران آن اشتغالات با بنزین ارزان (مانند پیک و اسنپ) را توسعه داده است. در این شرایط، عملا میان حکومت و مردم، یک قرارداد اجتماعی شکل گرفته است: حکومت در ازای ناکارآمدی‌ها رانت انرژی ارزان به مردم می‌دهد تا نارضایتی آن‌ها را مدیریت کند. حذف فوری این رانت باعث ایجاد نارضایتی در جامعه خواهد شد.

کانال یوتوب علی مروی: @atikavcenter
کانال یوتوب محمد فاضلی: @irantalks

حمایت ارزی از آزاد (patreon):
https://www.patreon.com/azad579

حمایت ریالی از آزاد:
https://donito.me/azadsocial

تاریخ ضبط این گفتگو: ۱ آذر ۱۴۰۴

اسلایدهای مهمانان برنامه:
https://drive.google.com/drive/folders/10DC52Zy1Wp_m8bV-EpmbqCZ6evZop1Yd?usp=sharing

خلاصه طرح ارائه شده توسط جناب آقای مروی:
https://drive.google.com/file/d/1csorgsdTYIFVjcnUZEHi2cF36iPgzU0D/view?usp=sharing

در صورت نیاز، از آدرس‌های زیر هم می‌توانید جهت حمایت از ما استفاده کنید. حتما بعد از هر نقل و انتقال از طریق ایمیل «آزاد» با ما در ارتباط باشید.

USDT (trc20):
TMJ4T1LPBQY6vF8uAXVifm5tRpJbqk7TQc

USDT (erc20):
0xc1DB525EAd3D8A00b1693AEcc7D7d59243376d0c

BTC:
bc1qngd0qxzxjnzfh5n5eav66rds5557z0wgl4g4qa

ETH (erc20):
0xc1DB525EAd3D8A00b1693AEcc7D7d59243376d0c

علی مروی، اقتصاددان ایرانی و پژوهشگر حوزه سیاست‌های اقتصادی، ریاست هیئت‌مدیره مؤسسه رصدخانه آتی‌کاو شریف را برعهده دارد. وی دارای بیش از پانزده سال تجربه در طراحی و تحلیل سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی، از جمله بسته «نجات اقتصاد ایران»، اصلاح نظام بازنشستگی و مالیات بر ارزش افزوده است. مروی دکترای اقتصاد را از دانشگاه جامع باکُنی (Bocconi University) ایتالیا اخذ نموده، فوق‌لیسانس مهندسی سیستم‌های اقتصادی-اجتماعی را از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی مهندسی مکانیک را از دانشگاه صنعتی امیرکبیر دریافت کرده است.
در مسیر حرفه‌ای خود، وی سابقه همکاری با اندیشکده‌های معتبر در ایران را دارد و پژوهش‌های متعددی در حوزه بودجه، خلق پول بهینه، و تحلیل نظام مالیاتی انجام داده است.

محمد فاضلی، جامعه‌شناس و استاد سابق دانشگاه شهید بهشتی، در سال ۱۳۵۳ متولد شد. وی همچنین تجربه‌های متنوع در حوزه‌های مشاوره و رهبری داشته است، به عنوان مشاور وزیر نیرو و رئیس پیشین مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی، و همچنین به عنوان معاون پژوهشی مرکز بررسی‌های استراتژیک و مدیر شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ فعالیت داشته است.
فاضلی به عنوان یک جامعه‌شناس و متخصص در حوزه منابع آب و انرژی شناخته می‌شود. وی در سال ۱۳۹۶ به عنوان یکی از نامزدهای ریاست سازمان محیط‌زیست نیز مطرح شد. در ادامه، از تاریخ ۱۷ آبان ۱۳۹۶ به سمت «مشاور برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه پایدار» وزیر نیرو منصوب شد. اما در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، به سمت رئیس مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی منصوب گردید.
در تاریخ ۱ بهمن ۱۴۰۰، برخی از خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری داخلی از اخراج دکتر فاضلی از دانشگاه شهید بهشتی خبر دادند. او خود اعلام کرد که نامه عدم نیاز از دانشگاه به تاریخ ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ صادر شده است.

#بنزین #ناترازی #گرانی_بنزین #علی_مروی #محمد_فاضلی #ناترازی_برق #ناترازی_گاز #تعطیلی #کمبود_گاز #کمبود_برق #قطعی_برق #مروی سهمیه بنزین #اندیشکده_حکمرانی #فاضلی #آزادسازی_قیمت #شوک_درمانی #نفت #گاز #انرژی #انرژی_خورشیدی #تجدیدپذیر #رئیسی #پزشکیان #وزیر_نیرو #وزیرنفت #دلار #ارز #ایران #جمهوری_اسلامی #اقتصاد #نرخ_ارز #دلار_دستوری #ارز_دستوری #اقتصاد_دستوری #اقتصاد_ایران #رشد_اقتصادی #بازار_آزاد #لیبرالیسم #حکمرانی #کاپیتالیسم #نئولیبرالیسم #سرمایه_داری #سرمایه_داری #تورم #رانت #توسعه #سوسیالیسم #مناظره_فاضلی #دلار_تلگرامی #debate
دسته بندی
اندیشه و حکمت
برچسب
سرمایه داری, کاپیتالیسم, برق
وارد شوید یا ثبت نام کنید تا دیدگاه ارسال کنید.
اولین نفری باشید که دیدگاه ارائه می کند