Write For Us

اسرائیل و ایران | مناظره صادق زیباکلام و کورش علیانی درباره سیاست‌های ایران در موضوع فلسطین

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
10 نمایش
Published
حمایت ارزی از آزاد (patreon):
https://www.patreon.com/azad579

حمایت ریالی از آزاد (امکان حمایت ماهانه یا یکباره):
https://hamibash.com/azad

فیلم کامل این گفتگو در سایت آزاد (با امکان گفتگو با مهمانان و مخاطبان):
https://azad.im/ls?c=UV2fOZ

زیباکلام: چرا دانشمندان ما را ترور می‌کنند و اینقدر حساسیت روی برنامه هسته‌ای ما وجود دارد؟ هیچ‌گاه حکومت به این سوال جواب نداده است، اما من می‌گویم. برای اینکه ما رسما و علنا اعلام کرده‌ایم که می‌خواهیم اسرائیل را نابود کنیم.

علیانی: علاقه من این است که مردم کشور من ۵۰۰۰ کودک را زیر یک ماه بمباران از دست ندهند و برای این نیاز به قدرت دارم. من قبل اینکه هیچ حرف هسته‌ای بزنم تحریم شدم و هرگز تحریم‌های من لغو نشده است.

زیباکلام: من معتقدم راه‌حل، همان چیزی است که سال ۱۹۴۸ در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد؛ راه حل دو کشوری. در یکی از کنفرانس‌ها صائب عریقات (مذاکره‌کننده ارشد فلسطینی) به من گفت به احمدی‌نژاد بگو ای کاش شما که اینقدر اصرار به حذف اسرائیل از روی نقشه دارید، نصف آن تلاش می‌کردید که فلسطین را روی نقشه بیاورید.

علیانی: جیمی کارتر (رئیس جمهور اسبق آمریکا) تلاش‌های بسیاری در زمینه راه‌حل دو کشوری کرده است. ببینید که در آخرین نظرات مکتوبش چقدر به این راه‌حل امید دارد؟ زیرا بنیان اصلی این راه‌حل این بوده است که حاکمیت به طور نامتقارن بین دو کشور تقسیم بشود. مثلا ارتش و بانک مرکزی در اختیار اسرائیل است. این چه راه‌حل دو کشوری‌ای است؟

زیباکلام: شما یک مورد نشان بدهید که آمریکاستیزی در ۴۵ سال گذشته چه نفعی برای منافع ملی ایران داشته است؟ آمریکاستیزی ربطی به ادبیات انقلاب اسلامی نداشته است. اگر ۱۲۸ مصاحبه امام در نوفل لوشاتو را بخوانید، یکبار امام نمی‌گویند، دشمنی با آمریکا، مبارزه با آمریکا و استکبار ستیزی.

علیانی: فرق ایران با دیگر کشورها چیست که ما تحریم می‌کنند و ترور و حمله می‌کنند؟ چرا سال ۱۹۶۷ [ژنرال اسرائیلی] با آن وضع به ایران می‌آید که متحد خود را مخدوش می‌کند؟ آن موقع کسی نمی‌خواست بمب هسته‌ای بسازد. زیرا اسرائیل از هر موجود قدرتمندی ولو اینکه حاکم آن متحدش باشد، می‌ترسد. مصر را ناک‌اوت کرد، با عربستان روابط تهدید و تضعیف در پیش گرفته و می‌خواهد ایران را محو کند.

صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی، نویسنده و کارشناس ایرانی با گرایش اصلاح‌طلبی و نئولیبرالیسم، در سال ۱۳۲۷ در تهران متولد شد. وی دکترای علوم سیاسی از دانشگاه برادفورد دریافت کرد. او استاد تمام دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و استاد دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات بود.
زیباکلام در خانواده‌ای فعال سیاسی بزرگ شد. پدرش تاجری بود که در فعالیت‌های سیاسی نیز مشغول بود و از طرفداران محمد مصدق و حزب زحمت‌کشان بود. صادق زیباکلام در سال ۱۳۴۵ در کنکور دانشگاه تهران پذیرفته می‌شود. اما پدرش او را به اتریش و سپس انگلستان می‌فرستد تا از درگیری‌های سیاسی در ایران دور بماند. زیباکلام در انگلستان در رشته مهندسی شیمی تحصیلات خود را شروع کرده و پس از گذراندن کارشناسی ارشد در دانشگاه برادفورد، وارد دوره دکترا در همین دانشگاه می‌شود. وی در حین تحصیل به ایران باز‌می‌گردد و در تابستان ۱۳۵۳ در ایران به زندان می‌افتد و پس از آزادی در سال ۱۳۵۵، به دلیل ممانعت امنیتی کشور از بازگشت او به انگلستان، به عنوان مربی در دانشکده فنی دانشگاه تهران استخدام می‌شود.
بعد از انقلاب در سال ۱۳۶۳، صادق زیباکلام به انگلستان بازگشت، اما تصمیم به تغییر رشته تحصیلی از مهندسی شیمی به علوم انسانی گرفت. وی در دانشکده صلح‌شناسی دانشگاه برادفورد فوق لیسانس و دکترا را اخذ کرد. موضوع پایان‌نامه دکتری او درباره انقلاب اسلامی ایران و فلسفه سیاست غرب بود. پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۶۹، وی به گروه علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران پیوست و در آنجا فعالیت آموزشی و پژوهشی خود را آغاز کرد.
زیباکلام به دلیل نظرات و اظهارنظرهایش در مورد سیاست هسته‌ای و اختلاس از دادگاه انقلاب محکوم به حبس تعزیری شد که در نهایت حبس وی تبدیل به جریمه نقدی شد. وی مولف چندین کتاب از جمله ما چگونه ما شدیم، است.

کورش علیانی، نویسنده، برنامه‌ساز و مجری تلویزیون است. وی متولد سال ۱۳۵۰ است. وی دارای مدرک کارشناسی ریاضی از دانشگاه صنعتی شریف است. او در موسسه‌ی روایت فتح به مدت حدود ۱۰ سال در حوزه‌های مختلفی از جمله نویسندگی، ویراستاری و مدیریت انتشارات فعالیت کرده است. علیانی سابقه‌ای در نقش داور در جشنواره‌های کتاب دفاع مقدس دارد و از آثار او می‌توان به کتاب‌هایی همچون "باران خلاف نیست"،۳ می دهد که این درگیری های ایجاد شده توسط اسرائیل چه اثرات مخربی را به لحاظ اقتصادی و همچنین انسانی ایجاد کرده است. او در این کتاب سعی داشته است که رویکرد جدیدی را در برخود با این پدیده جنگ اسرائیل ارائه دهد.

#صادق_زیباکلام #کورش_علیانی #زیباکلام #علیانی #اسرائیل #جمهوری_اسلامی #سیاست #غزه #کرانه_باختری #خاورمیانه #حکومت_دینی #ایران #فلسطین #حمایت_از_فلسطین #جنگ #جنگ_غزه #اشغالگر #اشغالگری #صهیونیسم #صهیونیست #رابطه_با_آمریکا #دیپلماسی #استکبارستیزی #آمریکاستیزی #انرژی_هسته_ای #هسته_ای #احمدی_نژاد #زیباکلام_جدید #debate
دسته بندی
اندیشه و حکمت
برچسب
سیاست, انقلاب, سپاه پاسداران
وارد شوید یا ثبت نام کنید تا دیدگاه ارسال کنید.
اولین نفری باشید که دیدگاه ارائه می کند