Write For Us

تحریم انتخابات؟ | مناظره حاتم قادری و حمیدرضا جلایی پور

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
10 نمایش
Published
حمایت ارزی از آزاد (patreon):
https://www.patreon.com/azad579

حمایت ریالی از آزاد (امکان حمایت ماهانه یا یکباره):
https://hamibash.com/azad

فیلم کامل این گفتگو در سایت آزاد (با امکان گفتگو با مهمانان و مخاطبان):
https://azad.im/ls?c=1QOxfB

00:01 جلایی پور:
به رغم مهندسی انتخابات، مجلس با مجلس و نامزد با نامزد تفاوت دارد. اگر اغلب مردم در انتخابات شرکت نمی‌کردند من هم می‌گفتم شرکت نکنید. اما وقتی حدود ۴۰ درصد مشارکت می‌کنند خوب است اگر فردی غیرحکومتی تایید شد به مردم معرفی شود.
00:49 قادری:
فرض کنید چند آدم مستقل به مجلس بفرستیم یا نامزد ریاست جمهوری بکنیم. در اینجا حکومت می‌گوید شما هم در انتخابات آمدید ولی ما پیروز شدیم. این کار در واقع کام‌بخشی به حکومت است و هیچ ثمری ندارد.
01:27 مجری: معنای شرکت در انتخابات چیست؟
05:16 جلایی پور:
۷۰ ۸۰ درصد جامعه ناراضی هستند. حکومت انتخابات را مهندسی می کند.
13:36 قادری:
ما به طور تاریخی دچار نظام ولایت هستیم چه به شکل فقاهتی، چه به شکل سلطنتی
23:15 جلایی پور:
مردم ما از هر فرصتی برای نشان دادن اعتراض استفاده کرده‌اند.
40:28 جلایی پور:
جامعه چون قبلا انقلاب کرده است، دیگر هزینه های انقلاب را دیده و دنبال انقلاب نیست.
42:35 قادری:
نباید تصور کنیم که اگر انتخابات نباشد، حکومت خوشحال می‌شود بلکه تعارض‌های داخلی‌اش بیشتر هم می‌شود. عدم کامبخشی به ولایت، به آینده ما کمک خواهد کرد.
53:29 قادری:
من هم انقلاب‌گرا نیستم، ولی اینگونه نیست که پس باید سمت حاکمیت بایستیم. بلکه باید حرکت به سمت آزادی از طریق جامعه مدنی را تقویت کرد.
1:02:26 جلایی پور:
جامعه ما چند پارچه است. اگر ۴۰ درصد در انتخابات شرکت نمی کردند، کاری نداشتیم. الان هم نمی گویم آن ۶۰ درصد شرکت بکنند. بلکه این ۴۰ درصد تلاش کنیم به افراد لایقی رای بدهند.
1:21:19 قادری:
برای تغییر باید ائتلافی بین نیروهای سیاسی شکل بگیرد حتی از داخل حکومت. نباید دیگران را از تغییر ترساند به بهانه آینده نامعلوم
1:32:41 جلایی پور:
مردم ما خیلی در اعتراض نجیبانه عمل کرده اند. تاکنون اینگونه نبوده که بگویند حاضریم هر هزینه ای به کشور وارد کنیم. باید از آنها تشکر کرد.
1:39:21 قادری:
متاسفانه افرادی که خواهان تغییر مسالمت آمیز بودند در حال مهاجرت از ایران هستند

حمیدرضا جلایی‌پور، روزنامه‌نگار و فعال اجتماعی ایرانی است. او عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت بوده و در دانشگاه تهران به عنوان استادیار گروه جامعه‌شناسی فعالیت دارد. جلایی‌پور همچنین از اعضای اصلی انجمن جامعه‌شناسی ایران است. وی مدیرمسئول روزنامه‌های جامعه و نوسازی بوده و ریاست شورای سیاستگذاری روزنامهٔ نشاط را بر عهده داشته است.
حمیدرضا جلایی‌پور در سال ۱۳۳۶ در تهران متولد شد. او تحصیلات خود را در دبیرستان علوی آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۵۴ وارد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی شد تا در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کند. در دوران انقلاب اسلامی، او عضو فعال انجمن اسلامی دانشگاه‌ها بود.
وی تحصیلات خود را در دانشگاه تهران در رشته جامعه‌شناسی در مقاطع کارشناسی و ارشد با رتبه ممتاز گذراند و سپس دکتری خود را از دانشگاه لندن در سال ۱۳۷۶ در حوزه تاریخ با موضوع «انقلاب ایران، حرکت جمعیتی و پیوستگی آن» اخذ کرد.
در حوزه مسئولیت‌های دولتی، جلایی‌پور در آغاز انقلاب به عنوان فرماندار نقده منصوب شد و سپس به عنوان فرماندار مهاباد خدمت کرد. وی همچنین به عنوان معاون سیاسی امنیتی استانداری کردستان فعالیت داشت و پس از پایان جنگ ایران و عراق، وارد وزارت امور خارجه شد. سپس با دریافت بورس تحصیلی به انگلستان رفت و در دوره دکترا در دانشگاه لندن به مطالعه جامعه‌شناسی پرداخت و در انجمن اسلامی دانشجویان خارج از کشور فعالیت داشت.

حاتم قادری، پژوهشگر و استاد علوم سیاسی اهل ایران است. او عضو بازنشسته هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و مدرسان مؤسسه رخداد تازه بوده و به دلیل آثارش در زمینه اندیشه سیاسی شناخته می‌شود. آثار وی، به عنوان منابع شناخته شده در رشته اندیشه سیاسی و تاریخ اندیشه به زبان فارسی، به شمار می‌رود.
قادری در تهران در سال ۱۳۳۵ به دنیا آمد و تحصیلات خود را در رشته علوم سیاسی در دانشگاه ملی ایران شروع کرد. او دوره کارشناسی ارشد و دکتری خود را نیز در دانشگاه تربیت مدرس به اتمام رساند. او از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۸ عضو هیئت علمی گروه اندیشه سیاسی دانشگاه تربیت مدرس بوده است.
هرچند قادری به صورت مستقیم وارد فعالیت‌های سیاسی نشده، اما به عنوان یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی شناخته می‌شود. نقدهای قادری به سیاست‌های جمهوری اسلامی، به ویژه در واکنش به خیزش ۱۴۰۱ ایران، مورد توجه قرار گرفت. این نقدها با واکنش‌های مختلف از سوی رسانه‌ها و حامیان حکومت همراه بود.
تاکنون، قادری ۱۹ کتاب و ۴۷ مقاله در زمینه‌های علوم سیاسی و اندیشه سیاسی در اسلام و ایران به زبان فارسی منتشر کرده است و به عنوان یکی از افراد اثرگذار بر ادبیات علوم سیاسی در ایران به شمار می‌رود.

#قادری #جلایی_پور #انتخابات #تحریم_انتخابات #جمهوری_اسلامی #حمیدرضا_جلایی_پور #حاتم_قادری #علوم_سیاسی #جامعه_شناسی #ایران #سیاست #مجلس #حکومت_دینی #ریاست_جمهوری #زن_زندگی_آزادی #مهسا_امینی #دموکراسی #رفراندوم #انقلاب #براندازی #اصلاحات #حکومت_دینی #خامنه_ای #خمینی #اسلام #محمدرضا_شاه #رای #انتخابات_مجلس #رضاشاه #محمدرضاشاه #اعتراض #اصلاح_طلب #کاندیدا #debate
دسته بندی
اندیشه و حکمت
برچسب
سیاست, انقلاب, سپاه پاسداران
وارد شوید یا ثبت نام کنید تا دیدگاه ارسال کنید.
اولین نفری باشید که دیدگاه ارائه می کند