Write For Us

قسمت «دوم» مناظره حاتم قادری و حسن انصاری | امامت و نظریه سیاسی شیعه

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
3 نمایش
Published
حاتم قادری: مسئله جانشینی علی‌بن‌ابی‌طالب اگر یک دستور الهی بوده، چرا در قرآن نیامده تا اختلاف‌ها برطرف شود؟ و اگر یک امر سیاسی-اجتماعی بوده، تحولات پس از وفات پیامبر بیانگر این است که شرایط برای چنین امری فراهم نبوده است. اساسا مفهوم پیامبری توام با انذار به آخرت نزدیک است و پیامبر نیز در مکه همین شیوه را داشت، اما با آمدن به مدینه متحول شد. امامان شیعه نیز قبل از امام صادق جایگاه الهیاتی برای خودشان قائل نبودند.
حسن انصاری: پیامبر به تدریج مسئله جانشینی امام علی را مطرح می‌کردند و وفات ایشان در زمانی نبود که انتظارش می‌رفت. اشاره مستقیم قرآن به ولایت امام علی مانند بسیاری از آیات دیگر قرآن، نیازمند یک زمینه‌سازی تاریخی بود که پیامبر داشت آن را فراهم می‌کرد. قدرت الهی نیز در بستر اراده و اختیار انسان‌ها شکل می‌گیرد. کسانی مثل مادلونگ یا لمنس هم که تاریخ اسلام را تحقیق کرده‌اند، از اتفاقی شبیه کودتا پس از پیامبر نوشته‌اند.

قسمت اول این برنامه:
https://youtu.be/IgUZU2nOjsw

حمایت ارزی از آزاد (patreon):
https://www.patreon.com/azad579

حمایت ریالی از آزاد (امکان حمایت ماهانه یا یکباره):
https://hamibash.com/azad

در صورت نیاز، از آدرس‌های زیر هم می‌توانید جهت حمایت از ما استفاده کنید. حتما بعد از هر نقل و انتقال از طرق ایمیل «آزاد» با ما در ارتباط باشید.

USDT (trc20):
TMJ4T1LPBQY6vF8uAXVifm5tRpJbqk7TQc

USDT (erc20):
0xc1DB525EAd3D8A00b1693AEcc7D7d59243376d0c

BTC:
bc1qngd0qxzxjnzfh5n5eav66rds5557z0wgl4g4qa

ETH (erc20):
0xc1DB525EAd3D8A00b1693AEcc7D7d59243376d0c

حاتم قادری، پژوهشگر و استاد علوم سیاسی اهل ایران است. او عضو بازنشسته هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و مدرسان مؤسسه رخداد تازه بوده و به دلیل آثارش در زمینه اندیشه سیاسی شناخته می‌شود. آثار وی، به عنوان منابع شناخته شده در رشته اندیشه سیاسی و تاریخ اندیشه به زبان فارسی، به شمار می‌رود.
قادری در تهران در سال ۱۳۳۵ به دنیا آمد و تحصیلات خود را در رشته علوم سیاسی در دانشگاه ملی ایران شروع کرد. او دوره کارشناسی ارشد و دکتری خود را نیز در دانشگاه تربیت مدرس به اتمام رساند. او از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۸ عضو هیئت علمی گروه اندیشه سیاسی دانشگاه تربیت مدرس بوده است.
هرچند قادری به صورت مستقیم وارد فعالیت‌های سیاسی نشده، اما به عنوان یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی شناخته می‌شود. نقدهای قادری به سیاست‌های جمهوری اسلامی، به ویژه در واکنش به خیزش ۱۴۰۱ ایران، مورد توجه قرار گرفت. این نقدها با واکنش‌های مختلف از سوی رسانه‌ها و حامیان حکومت همراه بود.
تاکنون، قادری ۱۹ کتاب و ۴۷ مقاله در زمینه‌های علوم سیاسی و اندیشه سیاسی در اسلام و ایران به زبان فارسی منتشر کرده است و به عنوان یکی از افراد اثرگذار بر ادبیات علوم سیاسی در ایران به شمار می‌رود.

حسن انصاری (متولد ۱۳۴۹ در تهران) پژوهشگر، مدرس و استاد میهمان در مدرسه مطالعات تاریخی مؤسسه مطالعات پیشرفته پرینستون (Institute for Advanced Study) است. وی عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، شورای مشاوران دانشنامه ایرانیکا (دانشگاه کلمبیا، آمریکا)، «عضو وابسته» مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه در بخش مطالعات ادیان کتاب، و عضو انجمن بین‌المللی تاریخ علوم و فلسفه عربی و اسلامی (پاریس) می‌باشد. انصاری همچنین از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ به عنوان استاد مهمان با رتبه استاد تمام در بخش خاور نزدیک دانشگاه پرینستون تدریس کرده است. او فرزند آیت‌الله شیخ محمود انصاری قمی، از عالمان برجسته تهران و نجف، است.


#حاتم_قادری #تشیع #ولایت_فقیه #حسن_انصاری #شیعه #قادری #امامت #فقه #امام_علی #شریعت #پیامبر #اسلام #اصلاحات #حکومت_دینی #ایران #شریعتی #بازرگان #خامنه_ای #خمینی #طالقانی #مطهری #بهشتی #روشنفکری_دینی #روشنفکر #نواندیش #نواندیشی_دینی #فقه #جمهوری_اسلامی #سیاست #دموکراسی #انقلاب #سیاست #قادری_جدید #مناظره_قادری #سخنرانی_قادری #debate
دسته بندی
اندیشه و حکمت
وارد شوید یا ثبت نام کنید تا دیدگاه ارسال کنید.
اولین نفری باشید که دیدگاه ارائه می کند